تفاوت کابل فیبر نوری لوز تیوب و تایت بافر
تفاوت کابل فیبر نوری لوز تیوب و تایت بافر، کابل های فیبر نوری از لحاظ ساختار و نحوه محافظت از تار ها در دو مدل لوز تیوب و تایت بافر ارائه می گردند، تفاوت میان کابل های فیبر نوری لوز تیوب و تایت بافر انتخاب مناسب کابل فیبر نوری را بیش از هر زمان دیگری چالش برانگیز می نماید. عواملی مانند توسعه و طراحی کابل ها و سیستم های شبکه نوری، تأمین کنندگان متعدد، تغییر و پیشرفت در مشخصات تار های فیبر نوری و بسیاری از پیچیدگی های فناوری مربوط به عملکرد کابل می تواند حتی طراحان و کارشناسان شبکه را سردرگم نماید.
با این حال ، انتخاب نوع اولیه کابل بیشتر به محیط اجرا و شرایط نصب شبکه مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی دو نوع ساختار کابل فیبر نوری موجود می باشد. ساختار لوز تیوب با تارهای نوری 250 میکرون ، و تار های با روکش ضخیم و مقاوم که در ساختار تایت بافر با قطر 900 میکرون عرضه می گردند، هر کدام از این ساختار ها جهت کاربردهای متفاوتی مورد استفاده می باشند . پرسش مطرح، چگونه بین آنها انتخاب نماییم و کدام نوع مناسب کدام شبکه فیبر نوری می باشد؟ این مقاله ممکن است برای شما در این رابطه کارآمد باشد.
تفاوت کابل فیبر نوری لوز تیوب و تایت بافر
فهرست مطالب:
ساختار فیبر نوری 250µm میکرون لوز تیوب و 900µm تایت بافر
پوشش فیبر نوری در هر دو نوع فیبر لوز تیوب و تایت بافر از 250µm (میکرون یا میکرومتر ) شروع می شود که شامل هسته فیبر یا کر با اندازه 50µm و 62.5µm برای تارهای فیبر مالتی مد MM و 9µm برای فیبر سینگل مد، سپس روکش 125µm کلد روی هسته قرار می گیرد و در هردو نوع سینگل مد و مالتی مد اندازه ای یکسان دارد و در نهایت روکش نرم که قطر آن 250µm میکرون می باشد کلد و هسته را پوشش داده و از آنها محافظت می نماید، در کابل های بافر دار لایه ضخیم تر 900µm میکرونی بر روی لایه 250µm قرار گرفته و پوشش مطمئن تری را برای ساختار ایجاد می نماید. در نتیجه ، تفاوت اصلی کابل های لوز تیوب و تایت بافر در ساختار آنها نهفته است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می نمایید ، یک فیبر نوری لوز تیوب شامل تار های فیبر نوری 250µm میکرونی که خود تار نوری حاوی یک هسته فیبر ، روکش کلد هسته 125um و روکش 250µm میکرون پلاستیک نرم است که غالباً توسط ژل احاطه شده و در تیوب های ( لوله های حاوی فیبر در ساختار لوز تیوب ) بدون ژل با موادی محافظتی قرار می گیرند ، هر یک از این لوله ها یا تیوب ها می توانند بر اساس استاندارد تا 12 تار نوری را در خود جای دهند ( در کابل های با تیوب مرکزی یعنی تک تیوب تولیدکنندگان تا 48. تار نوری را دی یک تیوب جای می دهند ) . بر اساس ظرفیت مورد نیاز کابل های لوز تیوب می توانند تعدادی تیوب فعال و تعدادی تیوب غیر فعال داشته باشند. یک عضو یا زائده قدرتمند مرکزی نیز در مرکزی ات این تیوب ها قرار گرفته است که وظیفه تحمل توان کششی کابل و پرهیز از خمش های شدید را بر عهده دارد.
اطلاعات بیشتر (لینک های مرتبط):
- کابل فیبر نوری
- انتخاب کابل فیبر
- تار فیبر نوری
- کل بازتاب داخلی نور
- تولید فیبر نوری
- شعاع خمش کابل فیبر
- ساختار فیبر نوری
ویژگی اصلی کابل های فیبر نوری لوز تیوب و تایت بافر
در مورد فیبر نوری تایت بافر تار ها داری روکش 900µm میکرونی می باشند، این طراحی مشابه طراحی تارهای نوری در کابل های لوز تیوب شامل هسته فیبر نوری و روکش کلد 125µm میکرونی ، روکش نرم 250µm میکرونی و در نهایت بافر محکم 900µm از جنس پلاستیک سخت است. فیبر نوری بافر دار ( تایت بافر ) با لایه های پوششی 250µm /500µm / 900µm پوشانده شده است که برای اتصالات شبکه محیط های داخلی و همچنین تجهیزات سربندی مناسب می باشد. کابل های تایت بافر بیشتر در محیط های داخلی مورد استفاده می باشند، عموما کابل های فیبر نوری مورد استفاده در دیتا سنتر ها و شبکه های backbone بین طبقات ساختمان ها ، انواع پچ کورد ها و پیگتیل ها از ساختار تایت بافر بهره می برند، البته کابل های breakout و توزیعی Distribution نیز دارای ساختار تایت بافر و مناسب پروژه های indoor یا داخلی می باشند.
کابل های فیبر نوری لوز تیوب
کابل های فیبر نوری لوز تیوب بیشتر برای محیط ها و یا فضای بیرونی به اصطلاح Outdoor طراحی گردیده اند، بنابراین برخی از ویژگی های کلیدی آنها شامل:
- water blocking یا مقاومت در برابر آب می باشند، با بهره مند بودن از تیوب های پر از ژل و نوارهای متورم شونده در برخورد آب ، کابل های لوز تیوب حداکثر محافظت در برابر نفوذ آب و رطوبت را ارائه می نمایند.
- UV Resistant jacket ژاکت یا روکش بیرونی کابل های لوز تیوب حاوی مقادیر کربن می باشد که محافظت از اشعه ماوراء بنفش را برای کابل هایی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند فراهم می نماید.
- Resistant Mechanic یا مقاومت مکانیکی در کابل های لوز تیوب از ویژگی های کلیدی می باشد که برای ایجاد استحکام اضافی ، می توانند شامل یک لایه زره پوششی به انگلیسی Armor باشند ، ساختار زرهی در اشکال مختلفی طراحی می گردد، ممکن است به صورت CST یا نوار فولادی راه راه corrugated steel tape و یا SWA یا زره سیم فلزی یا steel wire armor در دوطرف که امروزه منسوخ شده داشته است و یا GRP که نوعی پلاستیک تقویت شده و سخت شده می باشد و اجازه می دهد تا کابل ها در محیط های سخت تر محافظت شود ، کابل های لوز تیوب قابلیت قرار گیری مستقیم در خاک به شکل دفنی را دارا می باشند، بدون اینکه آسیبی به کابل وارد شود.
- هزینه کمتر: از آنجا که این کابل ها حاوی تار های فیبر نوری 250um می باشند ، ساختار لوز تیوب به طور کلی ارزان تر از نمونه های با ساختار تایت بافر تمام می شود.
- قطر کوچکتر کابل و ظرفیت بالاتر— با توجه به اینکه ساختار کابل فیبر نوری لوز تیوب می تواند ظرفیت تار فیبر نوری بیشتری را در خود جای دهد و از لحاظ اندازه نیز تقریبا نیمی از قطر مدل های تایت بافر را دارا می باشد از این رو در مجاری کانالی نیز بیشتر از مدل های لوز تیوب استفاده می شود.
کابل های فیبر نوری تایب بافر یا بافر دار
کابل های فیبر نوری تایب بافر یا بافر دار در محیط های داخلی یا شرایط indoor در واقع محیط های مسقف بیشتر مورد استفاده می باشند.
- ساختار بدون ژل محافظ، به دلیل پشتیبانی از کابل کشی عمودی (رایزر) کابل های تایت بافر فاقد ژل های محافظتی می باشند.
- انعطاف پذیری – کابل های تایت بافر فاقد عضو قدرتمند میانی می باشند چرا که پوشش تارها در آنها مناسب می باشد و در نتیجه در ساختار بافر نیازی به center member نمی باشد ، کابل های تایت بافر دارای انعطاف پذیری بیشتری جهت نصب و کابل کشی در فضاهای داخلی می باشند. کابل های بافر دار با توجه به دارا بودن ” بافر محافظتی و محکم مجزا برای هر تار فیبر نوری” می باشند که این بافر های مجزا اجازه می دهند تا کابل توان بیشتری در خم شدگی ها و زوایای تند خمشی داشته باشد و میتواند آنها را تاب آورد و یا به صورت عمودی آویزان گردد بدون اینکه باعث شود “افت در عملکرد فیبرنوری” ایجاد شود.
- الیاف شیشه ای یا پشم شیشه نخی Aramid Yarns که در کابل های فیبر نوری تایت بافر مورد استفاده قرار می گیرند محافظت مناسبی ایجاد می نمایند. الیاف شیشه ای در درجه اول برای جلوگیری از آسیب جوندگان مورد استفاده می باشد و در درجه بعدی محافظت از خمش های تند را فراهم می آورد.
- اسپلایس فیبر نوری آسان تر ( منظور هر دو روش اسپلایس فیبر نوری شامل فیوژن فیبر نوری و اتصال مکانیکی ): روکش 900µm میکرونی دسترسی به هسته را آسانتر می نماید و شکنندگی کمتری را در مقایسه با تارهای فیبر نوری لوز تیوب 250µm دارا می باشند. کابل های تایت بافر نصب آسان تر و سریع تری دارند، چرا که هیچ ژل و موادی که نیاز به تمیز کننده های متعدد دارند در آنها استفاده نشده است.
انتخاب کابل فیبر نوری
انتخاب تجهیزات در صنعت فیبر نوری نیازمند دانش فنی است، در بسیاری از موارد مشاهده می گردد که کابل های Outdoor بویژه کابل های فیبر نوری مخابراتی با روکش PVC در کابل کشی داخلی سازمان ها و ادارات و همچنین کانال های مخابراتی و .. مورد استفاده قرار گرفته اند و تا دیتا سنتر ها و کافو ها و عمق فضاهای مسقف قرار گرفته اند، همچنین استفاده گسترده از کابل فیبر نوری outdoor در محیط های داخلی مکان های حساس مانند بیمارستان ها و فرودگاه ها ، معادن و پست های فشار قوی و .. نیز در بسیاری از پروژه ها مشاهده شده است، چنانچه در این موضوع تصمیم گیرنده می باشید حتما تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام دهید و اجازه ندهید که منفعت بر انسانیت و جان هموطنان پیروز باشد، سعی نماییم تا همواره کابل های outdoor تنها در محیط های خارجی و صنعتی، به شکل دفن مستقیم در خاک و یا جایی که هوای آزاد موجود می باشد، مورد استفاده قرار گیرند و کابل های indoor را حتما با مدارک و مشخصات فنی ارزیابی نماییم و با ویژگی های مانند روکش مقاوم در برابر حریق و کم دود LSZH سفارش دهیم تا جان هم وطنی در خطر نباشد. در نظر داشته باشید که کابل های Outdoor به هنگام ورود به محیط های داخلی یا مسقف بنابر اصول انسانی و پروتکل های استاندارد می بایستی به نوع Indoor تغییر شکل یابند، از توجه شما سپاسگزارم.
اطلاعات بیشتر (لینک های مرتبط):
کابل های فیبر نوری
کابل های شبکه مسی
تجهیزات فیبر نوری
بسیار نکات مهمی رو اشاره نموده اید، از شما ممنونم
از توجه شما سپاسگزارم.