Mojtaba Montakhabi 783 روز پیش FOL
بازدید 954 بدون دیدگاه

راهنما دستگاه فیوژن فیبر نوری

راهنما دستگاه فیوژن فیبر نوریاز جمله مهمترین تجهیزات لازم جهت راه اندازی شبکه های فیبر نوری دستگاه فیوژن فیبر نوری یا همان دستگاه انجام جوش فیبر نوری می باشد که با ایجاد قوس الکتریکی توسط الکترود های رو در رو، و سپس ذوب تار های نوری ساخته شده از سیلیس ( شیشه)  و در هم آمیحته شدن آن تار ها با کمترین میزان افت می باشد. ابتدا این سوال مطرح می گردد که اساسا دستگاه فیوژن فیبر نوری چیست و چگونه کار می کند!

فهرست مطالب

    1. دستگاه فیوژن چیست
    2. دستگاه فیوژن چگونه کار می کند
    3. انتخاب دستگاه فیوژن فیبر نوری
    4. دسته بندی دستگاه ها
    5. برترین و مطرح ترین برند ها
    6. آموزش های مورد نیاز
    7. ابزار ها و تجهیزات
    8. فیوژن و سربندی فیبر نوری
    9. مراحل تکمیل فیوژن
    10. نحوه سفارش دستگاه های فیوژن

راهنما دستگاه فیوژن فیبر نوری

 

 

دستگاه فیوژن چیست

فیوژن فیبر نوری روشی است جهت اتصال دو و یا چند ( فیبر ریبون) تار فیبر نوری به یکدیگر. انتهای دو تار فیبر به روشی دقیق توسط دستگاه فیوژن فیبر نوری به یگدیگر متصل می شوند تا نور بتواند از داخل فیبر بدون افت loss هدایت شود. اتصال دو سر تار فیبر نوری بایستی به گونه ای انجام شود که هنگام عبور نور از محل اتصال، پخش نشود یا اصطلاحا نور نشت (بازتاب) نداشته باشد. فرآیند فیوژن فیبر نوری زمانی استفاده می شود که کابل نیاز به سربندی و ترمینیشن داشته باشد و یا یک لینک نوری قطع شده باشد و در واقع به تعمیر داشته باشد یا لینک نیاز به افزایش طول داشته باشد. روش جوش فیبر نوری توسط دستگاه فیوژن یک اتصال دائمی برای بین تار های فیبر نوری به شمار می آید. این اتصال در بسیاری از موارد افت برگشتی و یا انعکاس تقریبا صفر را ایجاد می نماید و هنگامی که توسط یک تکنسین آموزش دیده اجرا شود نتایج قابل قبولی را ارائه می دهد.

 

دستگاه فیوژن چگونه کار می کند

دستگاه فیوژن یا اسپلایسر فیبر نوری یک دستگاه تشکیل شده از ابزار دقیق ها، تجهیزات کاملا ساده تا پیشرفته و سنسور های متعدد است. فرایند فیوژن با ایجاد یک قوس الکتریکی شروع می شود که فرایند لازم جوشی را ایجاد می نماید که تار های فیبر نوری را به طور دائم به هم اتصال می دهد. جهیت رسیدن به این مرحله اپراتور بایستی فیبر را به درستی مهیا نماید. پس از انجام این کار، هر انتهای فیبر در یک نگهدارنده در اسپلایسر بارگذاری می شود.

از این نقطه دستگاه بقیه کارها را انجام می دهد. پس از بارگذاری، دوربین های اسپلایسر با استفاده از موتور های متحرک فیبر های نوری را تراز می نمایند. حتی اگر فیبر های نوری قبل از همجوشی تمیز نباشند، اسپلایسر با ابجاد یک جرقه کوچک که جهت سوزاندن هرگونه ناخالصی گریخته از فرایند تمیز کردن اولیه استفاده می شود اقدام به پاکسازی تار های فیبر ها نوری می نماید. پس از تکمیل این فرآیند، تار های فیبر نوری با استفاده از یک قوس الکتریکی که توسط اسپلایسر تولید می شود، به طور دائم درهم ذوب می شوند و متصل می گردند. البته اگر به درستی انجام شود، افت نوری قرار گیری insertion loss بایستی حداقل باشد.

 

فیوژن فیبر نوری

 

 

انتخاب دستگاه فیوژن مناسب

شما بایستی تجهیزات مناسب را برای انجام کار درست انتخاب نمایید. مطمئنن آگاه هستید که انتخاب غیر اصولی و نامناسب منجر به انجام کار ها بصورت نصفه و نیمه خواهد شد و نتیجه ای از فعالیت خود نخواهید گرفت. انتخاب تجهیزات درست همیشه کار شما را سریعتر و آسان تر می نماید و از سرخوردگی جلوگیری می نماید. همانطور که اکنون می دانیم یک اسپلایسر فیوژن فیبر نوری یک لینک فیبر نوری را با همجوشی دو تکه فیبر مجزا با هم ایجاد می نماید. دستگاه فیوژن ابزاری است که هیچ تکنسین نصب شبکه نوری نمی تواند بدون آن باشد. امروزه اسپلایسرهای فیوژن فیبر نوری زیادی در بازار وجود دارد. همه با گزینه ها و هزینه های مختلف. چنانچه نمی توانید خرید یک دستگاه را برای خود توجیه نمایید، اجاره با هزینه های معقول و یا دریافت خدمات فیوژن در دسترس است. در اینجا چند نکته جهت انتخاب اسپلایسر مناسب مطرح می نماییم.

فناوری به کار رفته در دستگاه های فیوژن

دستگاه های فیوژن تراز هسته CORE ALIGNMENT (تراز سه محور)

دستگاه های فیوژن تراز هسته یا CORE ALIGNMENT (تراز سه محور) اسپلایسر هایی هستند که جهت ادغام فیبر های نوری سینگل مد( تک حالته) بسیار ایده آل می باشند چراکه تراز هسته فیبر دقت بسیار بالایی را ارائه می دهد که برای تارهای نوری با قطر هسته کوچک تر ضروری است. مخصوصا هنگامی که با آزمایش OTDR و یا سورس میتر تایید شود، افت اتصال معمولی فیوژن سینگل مد بایستی تنها 0.02 دسی بل یا کمتر باشد. چنانچه فیبر های نوری نسل های جدید تر را به فیبر های قدیمی‌ تر متصل می نمایید، در نظر داشته باشید که هندسه هسته آنها با هم ناسازگاری دارد، استفاه از دستگاه های فیوژن تراز هسته در این مواقع ضرورت دارد. می توان از اسپلایسرهای تراز هسته نیز جهت افزایش عملکرد فیبر چند حالته (مالتی مد) استفاده نمود.

 

 

اتصال دهنده های V-GROOVE ACTIVE (شیار V متحرک)

اتصال دهنده های V-GROOVE ACTIVE (شیار V متحرک) دستگاه هایی می باشند که از انواع جدیدتر اسپلایسرهای تراز روکش دارای شیار V “فعال” (متحرک) هستند. این مکانیسم تراز فیبر دقیق تری را نسبت به یک اسپلایسر شیار V “ثابت” فراهم می نماید. دقت این نوع جدید از دستگاه اتصال، آن را برای اتصال فیبر تک حالته، برنامه های کاربردی FTTx و اتصالات انجام شده در ساخت قطعات نوری مناسب می نماید. البته این دستگاه هرگز توانایی انجام فیوژن با دقت تراز هسته Core Alignment را ندارد.

 

اتصال دهنده های تراز روکش (شیار ثابت V، تراز تک محوری)
اسپلایسر های تراز روکش CLADDING ALIGNMENT معمولا جهت اتصال فیبر های نواری یا ریبون(چند فیبر نوری به شکل نوار) مورد استفاده قرار می گیرند، این دستگاه فیبر را در امتداد تنها یک محور تراز می نماید. دوربین های داخلی و کمک شیار ثابت V تراز تار های نوری را اجرا می نماید . Splicer های تراز روکش دارای افت اتصال معمولی  0.05dB برای سینگل مد SM هستند و بیشتر برای کاربردهای فیبر چند حالته و تا حدودی برای فیبر های تک حالته مناسب می باشند.

یک دستگاه فیوژن با کیفیت، فیبرها را به میزانی تراز و هم محور می سازد که اتصال به طور قابل توجهی مانع از از دست رفتن خروجی داده در امتداد پیوند نوری شود. یک اسپلایسر خوب فیوژن اطلاعات مهمی مانند وضعیت سیستم، مقادیر تلفات اتصال(افت فیوژن)، تشخیص، اطلاعات تعمیر و نگهداری، نتایج تست قوس، منوهای راهنما و موارد دیگر را در اختیار شما قرار می دهد. دستگاه فیوژنی را انتخاب نمایید که دارای صفحه نمایشی باشد که در شرایط نوری مختلف به راحتی قابل رویت و خواندن باشد.

 

برند های مطرح و معتبر

  1. فایتل FITEL (Furukawa Electric Company)
  2. فوجیکورا America Fujikura Ltd
  3. سومیتومو SUMITOMO

البته برند های دیگری نیز در بازار های جهانی موجود می باشند که ممکن است پارامترهای قابل قبولی نیز ارائه نمایند، این برند های نام برده شده مطرح ترین برند های دستگاه های فیوژن فیبر نوری می باشند. بسته به نوع فناوری ، تجهیزات همراه یا کیت انتخابی قیمت دستگاه های فیوژن متفاوت Active V-Groove و پس از آن Cladding Alignment  یا تراز روکش معمولی با نازل ترین قیمت قرار دارد.

 

 

آموزش هایی مورد نیاز 

ایجاد یک اتصال با کیفیت با بازتاب نور پایین بسیار مهم می باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، آموزش عامل مهمی در ایجاد یک اتصال مناسب است. آماده سازی صحیح فیبر های نوری بسیار حائز اهمیت است. یک تکنسین نصب بایستی بتواند فیبر را به آسانی و به شکل مناسب لخت Strip نماید، تمیز کند و برش یا کلیو Cleave دهد. امروزه استفاده از فیوژن اسپلایسر نسبتاً آسان است چراکه دستگاه های فیوژن بیشتر بصورت کاملا خودکار کار را انجام می دهند. در گذشته ذستگاه های فیوژن فرایند تراز محور ها بصورت دستی و به کمک میکروسکوپ به جای دوربین صورت می گرفت، فرایندی پیچیده که کمتر افرادی توانایی این میزان از تمرکز را دارا بودند، دستگاه های Semicorیا همان SIEMENS و CORNING بدین صورت عمل می نمودند، یک اسپلایسر فیوژن به طور خاص جهت جوش دادن دقیق فیبر طراحی شده است. چند ساعت تمرین و کمی آموزش برای شما کافی می باشد.

 

ابزار ها و تجهیزات مورد نیاز فیوژن

  1. استریپر فیبر نوری
  2. فیوژن اسپلایسر (دستگاه فیوژن فیبر نوری)
  3. دستمال مرطوب الکلی
  4. هولدر مناسب اسپلایس فیبر
  5. کلیور فیبر نوری جهت برش
  6. پاورمتر و سورس فیبر نوری

 

اطمینان از عملکرد و تست مطابق استاندارد

پس از سربندی فیبر نوری، جهت اطمینان از سلامت کابل و اتصالات، هر بخش از لینک نوری باید به صورت مجزا تست شود. در آخر، جهت آزمون نهایی، هر بخش از ابتدا تا انتها باید مورد آزمایش قرار گیرد. افت توان اندازه گیری شده از ساختار شبکه باید با افت توان محاسبه شده مقایسه گردیده، تا تایید شود که آیا این میزان از افت توان قابل قبول می باشد یا خیر. جهت انجام تست با هر دستگاهی مانند پاور متر و سورس حتما مدارک کالیبراسیون دستگاه بررسی شود و حداقل دو طول موج مورد سنجش قرارگیرد، در مورد دستگاه OTDR و همچنین دستگاه Power meter پاور متر و سورس LightSource در نظر داشته باشید که این دستگاه ها ماشین های ابزار دقیق می باشند و نیاز به کالیبراسیون و به روز رسانی دارند ، همچنین استفاده از پچ کورد های ریفرنس یا سورس که پارامتر افت آنها مشخص و یکسان می باشد اهمیت دارد، استفاده از مندرل mandrel wrap در اندازه گیری شبکه های مالتی مد ضروری است تا کیفیت صحیحی از افت اندازه گیری شود.

از آنجایی که کابل های فیبر نوری عموما در سایت مشتری سربندی می شوند، به طور کلی تنها روش تست پاور متر و سورس مطابق استاندارد TIA و ISO/IEC جهت بررسی کیفیت لینک شبکه مورد استناد قرار می گیرد. اگرچه، استاندارد در آزمون بررسی و عیب یابی فیوژن های متعدد مسیر های طولانی و کانکتور های لینک احتمالا تست OTDR را لازم میداند اما فقط جهت عیب یابی یک شبکه معیوب با افت ناشی از فیوژن ها و یا کانکتور های ناسالم تست OTDR ضرورت دارد.

مواقع نیاز به فیوژن

در واقع سه حالت وجود دارد که یک اتصال فیوژن فیبر نوری انجام می پذیرد. در واقع این کار زمانی انجام می شود که یا کابل فیبر نوری آسیب دیده باشد، یا نیاز به افزایش طول لینک باشد و یا در زمان سربندی نهایی ابتدا و انتهای کابل نوری قرار داشته باشیم.

کابل فیبر نوری آسیب دیده – وقتی کابل فیبر به طور تصادفی آسیب دیده یا بریده می شود، وقت آن است که از فیوژن اسپلایسر استفاده نمایید. در بسیاری از موارد حفاری با بیل مکانیکی باعث شکستگی کابل های فیبر نوری می شود. هر ساله هزاران وقفه به دلیل آسیب دیدن بیل های مکانیکی رخ می دهد که به عنوان “آسیب فیزیکی” نیز شناخته می شود. موش های کور همیشه وجود دارند، آنها یکی دیگر از مشکلاتی هستند که باعث آسیب کابل می شوند. موش ها عادت جویدن کابل ها را دارند. همچنین پدیده های طبیعی مانند زلزله و سیل نیز آسیب های زیادی به زیر ساخت های کابلی وارد می نماید.

گسترش شبکه – افزایش طول کابل یکی دیگر از دلایل استفاده از اتصال فیوژن است. گاهی اوقات کابل به اندازه کافی طولانی نیست یا باید برای ساخت و ساز جدید گسترش یابد یا خود شبکه باید به مکان های بیشتری گسترش یابد. در هر صورت وقت آن رسیده است که از فیوژن اسپلایسر استفاده شود.

سربندی نهایی کابل های فیبر نوری – سربندی نهایی ابتدا و انتهای کابل فیبر نوری دلیل دیگر استفاده از اتصال فیوژن فیبر نوری است. در واقع فرآیند استفاده از دستگاه فیوژن جهت سربندی نهایی فیبر نوری به شمار می آید. این کار اغلب با استفاده از پیگتیل‌ها انجام می‌شود، که کابل‌ های فیبر نوری تایت بافر یا بافر دار محکمی هستند که با اتصال به تار های کابل فیبر نوری به سربندی نهایی می‌رسند. در این حالت در دستگاه فیوژن در یکطرف تار فیبر نوری کابل و در طرف دیگر تار بافر دار متصل به کانکتور (پیگتیل)  قرار می گیرد و با هم چوش میخورند. سربندی کابل با پیگیتیل ها اجازه می دهد تا کابل فیبر به یک پچ پنل فیبر متصل شود یا به آداپتور های داخل پچ پنل وصل شود. و در نهایت این فرایند انعطاف پذیری و اتصال و قطع سریعتر را امکان پذیر می نماید.

 

مراحل لازم جهت تکمیل فیوژن

چهار مرحله مهم جهت تکمیل یک اتصال فیوژن قابل قبول وجود دارد. هر دو انتهای تار نوری بایستی با دقت و به ترتیب زیر آماده شوند. کوتاهی در یکی از این چهار مرحله حیاتی به معنای اتصال ضعیف یا بی فایده است.

 

ابتدا بایستی فیبر را استریپ و جدا نمایید. برای آماده سازی فیبر جهت اتصال فیوژن، پوشش پلیمری محافظ اطراف فیبر نوری باید برداشته شود. این کار را می‌توان با استفاده از یک دستگاه استریپر مکانیکی دستی یا یک استریپر حرارتی و یا لیزری انجام داد.

در مرحله بعد بایستی فیبر را تمیز و جدا سازید. بهترین روش با استفاده از یک برش دهنده یا کلیور فیبر نوری دقیق صورت می پذیرد. توجه داشته باشید – شما فیبر را برش نمی دهید. شما با معرفی یک شکاف فیبر را می شکنید. در این مرحله شکست باید دقیق باشد. انتهای آن باید عمود بر محور و صاف باشد. به عبارت دیگر، شکاف باید “بدون نقص یا صاف” باشد. قبل از جدا کردن فیبر، بایستی مطمئن شوید که فیبر کلیو شده را با الکل ایزوپروپیل یا محلول تمیز کننده فیبر نوری مشابه تمیز نمایید.

اکنون آماده هستید تا تار های نوری را با دستگاه فیوژن اسپلایسر به یکدیگر متصل نمایید. این فرآیند شامل هم ترازی دو سر تار های نوری و ذوب شدن آن تار ها توسط قوس الکتریکی می باشد. هنگامی که وجه های انتهایی فیبر در یک راستا قرار گرفتند، اسپلایسر از یک قوس الکتریکی جهت ایجاد همجوشی دو فیبر و پیوستن دائمی آنها استفاده می نماید.

 

مرحله آخر محافظت از اتصالات فیوژن در برابر آسیب هایی مانند کشش یا برخورد فیزیکی است. شما بایستی یک محافظ حرارتی به نام شرینک و یا یک محافظ فلزی به نام کریمپ در اطراف ناحیه فیوژن قرار دهید. این محافظ ها به طور خاصی طراحی شده‌اند که از ناحیه اتصال فیوژن پشتیبانی می نمایند.

 

 

 

نحوه سفارش دستگاه های فیوژن

دستگاه های فیوژن همانطور که توضیح داده شد از تجهیزات ، ابزار دقیق ها و سنسور های متعددی تشکیل شده اند، سنسور ها و تجهیزات ابزار دقیق نیاز به کالیبراسیون و به روز رسانی به طور دوره ای دارند. عموما دستگاه های فیوژن بصورت سفارشی و پس از صدور کارت کالیبراسیون توسط تولید کننده با تاریخ تمدید 3 ساله جهت کالیبراسیون مجدد و یا بسته به تعداد فیوژن های زده شده به طور مثال >10000 جهت کالبراسیون مجدد بایستی به دفاتر تولید کننده ارسال شوند و سپس دوباره وارد کشور گردند.

  1. فیوژن فیبر نوری معیوب
  2. فیوژن فیبر نوری قابل قبول
  3. خطرات کار با فیبر نوری و فیوژن فیبر نوری
  4. جوش فیبر نوری یا فیوژن فیبر نوری 
  5. تفاوت اتصال مکانیکی با فیوژن فیبر نوری 
  6. اهمیت کالبراسیون دستگا های فیوژن
  7. محاسبه و آنالیز افت شبکه فیبر نوری
  8. دستگاه فیوژن چیست – نحوه انتخاب Fusion Splicer

 

اهمیت کالیبراسیون - دستگاه فیوژن، OTDR

کابل های فیبر نوری

کابل های شبکه مسی

link

تجهیزات فیبر نوری

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه