Mojtaba Montakhabi 1384 روز پیش AKW.3
بازدید 1458 2 دیدگاه

راهنما کابل شبکه Cat7

راهنما کامل کابل شبکه Cat7، کابل شبکه Cat7 و Cat7a به ترتیب با پشتیبانی از 1000 و 1300 مگاهرتز امروزه پرکاربردترین تایپ در شبکه های کامپیوتری استاندارد می باشد. پشتیبانی از پهنای باند بالاتر تا 40 گیگابیت در ثانیه و همچنین تداخل میدان الکترومغناطیسی پایین تر از برجسته ترین ویژگی های تایپ های مورد اشاره می باشد. در ابتدا به بررسی ویژگی های کلیدی و برنامه های کاربردی کابل شبکه Cat 7  در استاندارد های ISO/IEC 11801 و EN50173 به جهت راهنمای انتخاب خواهیم پرداخت، همچنین فناوری تولید و قابلیت این نسخه در مقایسه با نسخه های قبلی مانند Cat5 و Cat6 در شبکه های کامپیوتری با استاندارد های ضروری و مرتبط را بررسی می نماییم.

راهنما کابل شبکه Cat7

فهرست مطالب

  1. راهنما کابل شبکه Cat7
    1. Cat.7
    2. مشخصات
    3. سرعت
    4. استاندارد ها
  2. تفاوت Cat6 و Cat7
  3. تفاوت Cat5 و Cat7
  4. تفاوت Cat7 و Cat8
  5. انواع کابل Cat7
  6. پچ کورد ها
  7. UTP ، FTP ، S/FTP ، STP و S/STP
  8. موارد استفاده

 

 

کابل شبکه Cat7

 

کابل شبکه Cat7 چیست؟

کابل گروه 7، که بیشتر به عنوان کابل Cat7 یا Cat.7 نیز شناخته می شود، نوعی کابل شبکه (رسانه) انتقال داده پیشرفته است که در زیرساخت های اصلی سیستم های شبکه با ویژگی انتقال پر سرعت(ظرفیت بالا) یا گیگابیت اترنت مورد استفاده می باشد.

این کابل از لایه های محافظتی ( شیلد های) جداگانه فویل که هر زوج به‌ هم ‌تابیده شده را محافظت می نماید بهره می برد که در واقع برای دستیابی به اتصالات اترنت پرسرعت با نرخ انتقال داده 1 گیگابیت بر ثانیه یا بالاتر بین سرور ها ، سوئیچ ها و شبکه های کامپیوتری به طور مستقیم استفاده می شود.

امروزه ، طیف بسیار متنوعی از بخشهای تجاری و صنعتی ، تقاضای بیشتری برای سرعت اینترنت و سرعت انتقال داده را نشان می دهند – بازتابی مدرن از این واقعیت که ما به طور مداوم در حال یافتن راه حل هایی برای استفاده از قابلیت های بسیار کارآمد فناوری پیشرفته خود هستیم، به خصوص با شرایط فعلی که هرچه بیشتر به واقعیت “اینترنت اشیا IOT ” نزدیک می شویم ، همان نقطه ای که تقریبا هر دستگاهی که تصور می نمایید قادر به ضبط و انتقال داده های کاربر بالقوه و با ارزش در زمان واقعی است ، در واقع جلوتر از همیشه حرکت کردن اهمیت بیشتری پیدا می نماید و نیاز به ترافیک بیشتر از مهمترین پایه های انتقال داده روی هر مدیا یا بستری می باشد.

از جمله روش هایی که بسیاری از کاربران و کارشناسان شبکه می توانند بواسطه آن این هدف را محقق نمایند بدین ترتیب می باشد که هنگام طراحی زیر ساخت شبکه پر سرعت در محل کار یا خانه ، از کابل های ارتباطی شبکه Cat7 استفاده نمایند. به عنوان بخشی از زیرساخت های شبکه منسجم و جامع ، کابل گروه 7 نمایانگر گامی ارزشمند در مسیر دستیابی به سرعت و کارایی مطلوب در تجربه آنلاین شبکه با سیم ما محسوب می گردد.

 

مشخصات کابل Cat7

کابل شبکه گروه 7 ( Cat7 ) توسط استاندارد ISO / IEC 11801: 2002 (فناوری اطلاعات – کابل کشی عمومی در سایت های مشتری) در طیقه بندی استاندارد تعریف و ارائه گردیده است. این مشخصات به عنوان استاندارد کلاس F نیز در استاندارد VDE-EN 50173 تعریف و شناخته می شود ، استاندارد ISO/IEC 11801 به صورت جهانی مورد کاربری قرار می گیرد و استاندارد EN 50173 در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد، هر دو استاندارد قدرتمند و ضروری و همچنین تقریبا مشابه می باشند با این حال استاندارد اروپایی سخت گیری بیشتری را در مورد پارامترهای انتقال داده در نظر میگیرد. به همین دلیل است که گاهی اوقات از کابل Cat7 به عنوان کابل ISO کلاس F یاد می شود. این مشخصات الزامات کابل شبکهCat7  به عنوان اتصال با سیم را بدین شکل تعریف می نماید:

 

  • قابلیت ارائه نرخ انتقال داده خاص به شکل قابل اعتماد در محدوده مشخصی از فواصل
  • طراحی شده جهت مطابقت کامل با معیارهای سخت گیرانه تداخلcrosstalk  و مسدود سازی اختلال سیستم ( نویز سیستم  )
  • سازگاری با طیف گسترده ای از مشکلات پیرامونی و محیطی مشکل ساز ، با توجه به ارائه سرعت های بالا ( محافظت شده یا شیلد های مناسب )
  • عمر مفید تضمین داده شده در عملکرد مستمر و با دوام

 

کابل شبکه Cat7

 

سرعت کابل شبکه Cat.7

سرعت کابل شبکه Cat.7  ، کابل شبکه. Cat7 برای پشتیبانی از 10 گیگابیت بر ثانیه طراحی گریده است ، اگرچه این پارامتر به عنوان سرعت به شکل عامیانه مطرح می گردد ولی شایان ذکر است که این پارمتر در واقع ظرفیت انتقال داده می باشد که به اشتباه به عنوان سرعت بیان می گردد. تست آزمایشگاهی با موفقیت نشان می دهد که توانایی کابل شبکه Cat.7 بیش از این ظرفیت می باشد ، انتقال 40 گیگابیت بر ثانیه در 50 متر و حتی 100 گیگابیت در ثانیه در 15 متر روی شبکه Cat.7 میسر می باشد- با این حال به تنظیمات دقیق و نظارت سخت گیرانه در نصب تجهیزات و سخت افزار ها جهت سازگاری کامل و  دستیابی به  چنین سرعت هایی نیاز می باشد.

 

جهت دستیابی به سرعت های مناسب با کابل شبکه Cat7 ، مشخصات کابل بایستی توانایی پشتیبانی از فرکانس های (پهنای باند) تا 600 مگاهرتز را در بیش از 100 متر دارا باشد. از لحاظ عملکرد نیز کابل شبکه Cat7 در مقابل کابل Cat5e  بیش از  6 برابر ( 100MHz ) ، و در مقایسه با Cat6 ( 250 MHz.  )  تا بیش از 2.4 برابر مناسب تر می باشد.

استانداردهای کابل Cat7

کابل Cat7 در سال 2002 تصویب و در استاندارد ارائه گردید تا شبکه 10 گیگابیت تا بیش از 100 متر نیز پشتیبانی گردد. کابل گروه 7 دارای چهار جفت  سیم مسی به هم تابیده شده می باشد که به صورت جداگانه محافظت شده اند ( هر زوج به شکل جداگانه در فویل SFTP فناوری PiMF ) ، و همچنین یک شیلد کلی مجموعه زوج ها را احاطه می نماید – شیلد مسی بافته شده کمک می نماید تا معیارهای دقیق پشتیبانی سیگنال را در مسافت های طولانی تر برآورده شود ، و اطمینان حاصل شود که کابل Cat7 بهتر طراحی شده است و از آسیب های احتمالی ناشی از تداخل crosstalk و  EMIمحافظت شده است.

در حالی که استاندارد های شبکه Cat7 با نسخه های قبلی مانندCat5  (کلاس D ) و Cat6 ( کلاس E) متفاوت می باشد ، با این حال Cat7 ( کلاس F ) با تمامی استانداردهای قبلی خود سازگار می باشد.

 

کابل Cat 7 در مقایسه با سایر انواع کابل های شبکه

تفاوت بین کابل Cat6 و Cat7 چیست؟

کابل Cat 7 از نظر ساختار و طراحی ظاهری، مشابه کابل Cat6  می باشد. هر دو نسخه از همان طراحی کابل چهار زوج به هم تابیده و شیلد دار استفاده می نمایند که قادر به انتقال فرکانس های انتقال (پهنای باند) تا 600 مگاهرتز می باشد ، بنابراین هر دو از سیگنال های 10 گیگابیت بر ثانیه اترنت در مسافت حداکثر 100 متر پشتیبانی می نمایند.

 

نکته ؛ بسیاری از متخصصان متاسفانه با تفاوت های میان کابل STP (فاقد استاندارد های مطرح محافظتی) با کابل های S/FTP  استاندارد ISO/IEC 11801 و EN-50173 آشنا نمی باشند و معمولا هر کابل ای را که لایه ای از محافظ یا شیلد داشته باشد SFTP می نامند. کابل S/FTP در استاندارد ISO/IEC11801 و EN-50173  بر اساس ساختار ویژه ای تعریف می گردد که هر کدام از کاراکتر ها مخفف ویژگی منحصر به فردی در آن کابل می باشد.

در کابل های SFTP هر زوج به هم تابیده شده داخل یک فویل محافظ و سپس مجموعه داخل یک شیلد مسی قرار می گیرند.

 

یکی دیگر از مزایای کارآمد کابل Cat7 نسبت به Cat6 این است که کابل Cat7 در برابر انواع تداخل ، نویز و EMI محافظت بیشتری را دارا می باشد ، چرا که دارای دو لایه محافظ (زوج ها به هم تابیده به صورت جداگانه و  محافظ کابل به طور کلی) می باشد و مشخصات مناسب تری را در این زمینه ارائه می دهد.

معیارهای عملکرد کابل Cat7 نیز مناسب تر می باشد. با این حال ، از نظر  مقایسه کابل Cat6 با Cat7 ، بیان این موضوع که به شکل ذاتی کدامیک “بهتر” می باشد، گمراه کننده خواهد بود. مانند بسیاری از انواع محصولات ، در مورد انتخاب محصول مناسب ، جهت دستیابی به سرعتی که می خواهید ، و شرایطی که جهت انجام آن به محصول نیاز دارید و مقرون به صرفه ترین قیمت برای تأمین این نیاز حائز اهمیت است، بنابر این هر کدام بر اساس معیار ها و نیاز های هر پروژه ای مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت کابل Cat5 و Cat7 چیست؟

همانطور که بالاتر اشاره گردید ، جهش در عملکرد پهنای باند بالقوه بین کابل Cat5 و Cat7 اترنت در منطقه ای در حدود 6 برابر بهبود یافته است. البته این میزان ، تا حدود زیادی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد ، به ویژه برای بسیاری از کاربران خانگی که هنوز هم از کابل  Cat5 در شبکه اترنت خود استفاده می نمایند یا به شبکه LAN با هزینه کمتری متصل می شوند.

 

تفاوت کابل Cat7 و Cat8 چیست؟

کابل Cat8 به تازگی به عنوان یک کابل مستقل در استاندارد تصویب گردیده است ، و نکته قابل توجه در مورد گروه   8 اینکه ، مطابق استاندارد (   ANSI / TIA 568-C.2-1 ) ظرفیت تا 2000 مگاهرتز برای آن تعریف شده است – البته فقط در مسافت های تا حدود 30 متر ، که در ارتباطات خاص استفاده می گردد.

از نظر عملکرد در شبکه کابل  Cat7 در مقایسه با  Cat8 ، بایستی اشاره کرد که هر دو عملکرد مناسبی دارند و امروزه کابل استاندارد ای که بیشترین کاربرد را در بازار جهانی دارد، کابل Cat7 می باشد ، گرچه مشتریان بایستی در نظر داشته باشند که در حال حاضر از کابل Cat8 به طور انحصاری جهت استفاده در مراکز داده با لینک های کوتاه (که فاصله بسیار کمی بین سرورها و سوئیچ ها است) در نظر گرفته شده است.

نسخه جدید Cat8 ممکن است به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده عمومی تر ارائه گردد ، اما در حال حاضر با توجه به اینکه Cat7  و  Cat7a عملکرد مناسبی از لحاظ ظرفیت انتقال بر اساس استاندارد در اکثر برنامه های با عملکرد مشابه ارائه می نمایند، امروزه Cat7  و  Cat7a  بیشتر جهت سناریو هایی با ظرفیت بالاتر توصیه می شوند.

انواع کابل Cat7

Cat7

کابل شبکه Cat7 نوع پایه کابل شبکه گروه Cat7 استاندارد ISO/IEC 11801 و کلاس F استاندارد EN-50173 می باشد. بهره وری از بالاترین کیفیت سیگنال و انتقال فرکانس مهم ترین مزیت این نسل از کابل های شبکه می باشد.

Cat7a

شبکه Cat7a به “محصولات Cat7 تقویت شده” یا محصولات کلاس FA  یا Augmented ( افزوده شده ) اشاره دارد. که مطابق ISO 11801 Edition 2 اصلاحیه 2 (2010) معرفی و ارائه شده است ، و فرکانس های تا حداکثر 1300 مگاهرتز MHz برای آن تعریف شده است.

کابل Cat7a  در ابتدا به عنوان یک کابل شبکه پر سرعت و جهت دستیابی به ظرفیت های 40 گیگابیت بر ثانیه اترنت در استاندارد معرفی شد – با این حال ، با ارائه شبکه نسل جدید در سال 2016 یا Cat8 مسئولیت موثر این سرعت ها یا ظرفیت ها به کابل های Cat8 واگذار گردید و پشتیبانی فرکانس های تا 2000 مگاهرتز نیز به Cat8 تحویل داده شد.

در نتیجه، کابل Cat7a به عنوان یک نسخه مستقل به طور رسمی با کلاس FA شناخته و ارائه گردید که سرعت های بالاتری را در گروه 7 ارائه می دهد. امروزه گزینه نخست انتخاب کابل شبکه در کشورهای پیشرفته گروه  Cat7 و Cat7a می باشد.

کابل شبکه Cat7a  به دلیل برخوردای از محافظ ( شیلد ) اضافی که جهت تقویت آن در جهت ارائه ظرفیت های 1000 مگاهرتز در نظر گرفته شده است ، از نظر ساختاری مقداری ضخیم تر می باشد. گروه Cat7a از نظر فنی توسط TIA / EIA به رسمیت شناخته نشده است.

کابل شبکه  Cat7a و Cat7 جهت ارائه ظرفیت های مناسب در فاصله های مشخص با استاندارد بالا به عنوان گزینه مناسبی جهت راه اندازی شبکه های پرسرعت اداری از جمله ، برنامه های مرکز داده با کارایی بالا استفاده می گردند.

 

کابل شبکه Cat 7 چیست؟

 

 

پچ کورد های Cat7  RJ45

پچ کورد های شبکه Cat7 ، به وسیله جک (پلاگ ، کانکتور ) RJ-45 در هر انتها جهت استفاده به صورت plug- and-play  تجهیز گردیده اند. اتصال  RJ-45 برای تمامی اتصالات شبکه استاندارد می باشد و کانکتور سازگار با انواع پورت های شبکه در هر روتر خانگی یا سوئیچ LAN استاندارد می باشد.

پچ کورد شبکه RJ45

 

به هنگام خرید پچ کورد های Cat7 ، با کانکتور های  RJ45 نصب شده در هر انتها باید به نکته مهمی توجه داشته باشید، کانکتور های شبکه بر اساس رنگ بندی TIA 568 به دو شکل B و A سربندی می شوند.(TIA-568-A  و TIA-568-B ). البته رعایت این رنگ بندی صرفا جهت استاندارد سازی می باشد و در نهایت این تنها یک رنگ بندی در آرایش قرار گیری زوج های به هم تابیده می باشد که هیچ تاثیری بر میزان پهنای باند و ظرفیت سیستم نحواهد داشت.

رنگ بندی TIA 568

 

 

UTP ، FTP ، S/FTP ، STP و S/STP به چه معناست؟

زمانی که شما قیمت کابل Cat7a را برای توسعه و به روزرسانی شبکه خود ارزیابی می نمایید ، یا به دنبال خرید گسترده کابل شبکه Cat7 جهت بروز رسانی شبکه خود می باشید ، اغلب کابل های موجود را با  اختصار هایی مانند کابل UTP  ، FTP و SFTP و… را در لیست محصولات تولید کنندگان و تامین کنندگان تجهیزات شبکه مسی برای کابل های شبکه یا اترنت مشاهده خواهید نمود.

UTP ، FTP ، SFTP ، STP و SSTP به چه معناست؟

این پیشوندها مربوط به ساختار ها یا تنظیمات مختلفی از طراحی کابل شبکه مسی می باشند که برای محافظت از کابل در داخل بدنه کابل و روکش ان مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند بر روی وزن و انعطاف پذیری کابل تا مقرون به صرفه بودن و عملکرد آن تأثیر گذار باشند.

 

UTP Cat7

کابل UTP Cat7 (a)  نشان دهنده زوج سیم های به هم تابیده شده محافظت نشده می باشد ( Unshielded Twisted Pair ) .

Cat7 با ساختار UTP در واقع شامل چهار جفت سیم مسی به هم تابیده شده است که فقط توسط پوشش داخلی خود و روکش خارجی بدون محافظ پوشانده می شود. به عبارت دیگر ، کابل UTP بدون هیچ محافظ اضافی بین زوج سیم های به هم تابیده شده و روکش خارجی کابل ارائه می گردد.

کابل شبکه UTP

کابل های یا ساختار UTP در مقایسه با کابل شبکه S/FTP و F/UTP  مقرون به صرفه تر می باشند و از هیچ محافظتی در برابر تداخل و افت سیگنال برخوردار نمی باشند.

F/UTP Cat7

کابل های F/UTP هیچ محافظ اضافی در اطراف زوج های به هم تابیده شده ندارند ، اما در زیر روکش کابل ، یک لایه فویل وجود دارد که مجموع چهار زوج سیم مسی به هم تابیده شده را محصور می نماید.

STP Cat7 و FTP Cat7

کابل های شبکه STP یا FTP  به ترتیب مخفف واژه های Shielded Twisted Pair  و  Foiled Twisted Pair می باشند ، در واقع معنا مشترکی دارند با ساختارهای متفاوت و مشابه. FTP نشان می دهد که کابل دارای یک لایه فویل محافظ در زیر روکش خود می باشد که در اطراف تمامی زوج سیم های به هم تابیده شده قرار گرفته است و STP نشان دهنده این است که کابل با محافظ مسی بافته شده زیر روکش طراحی شده است. کابل های STP متاسفانه در کشورمان به عنوان S/FTP نیز به فروش می رسند.

کابل شبکه FUTP

کابل S/FTP Cat7 و کابل S/STP Cat7

رایج ترین کابل و بالاترین سطح محافظت از سیگنال در برابر هرگونه اختلال در کابل های شبکه مسی ( اترنت ) در تمامی گروه های شبکه توسط محصولات مشخص شده با درجه محافظتSFTP  (زوج های به هم تابیده شده با محافظ فویل PiMF) یا SSTP  (جفت پیچ خورده با محافظ مسی) ارائه می شود.

مطابق تعریف استاندارد ISO/IEC 11801 و. EN 50173 ، SFTP یا SSTP هر دو یک محافظ مسی یا فویل بین پوشش کابل خارجی و زوج سیم های داخلی و یک فویل اضافی به دور هر جفت سیم به هم تابیده شده به صورت جداگانه را دارا می باشند که با مشخصه PiMF شناخته شده می باشد.

کابل شبکه SFTP

 

کابل Cat7 کجا استفاده می شود؟

کابل شبکه مسی Cat7 و Cat7a با پشتیبانی  10 گیگابیت بر ثانیه به طور گسترده ای جهت تجهیز زیر ساخت های شبکه و انتقال داده با کارایی بالا در صنایع مختلف ارتباطی ، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در بین کاربران خانگی  که می خواهند عملکرد بهینه ای را از سیستم ها و شبکه های خود بدست آورند ، به سرعت محبوب شده است.

 

کابل های اترنت Cat7

کابل های شبکه Cat7 (که در استفاده روزمره به آن کابل های Cat7 LAN نیز گفته می شود) جهت برقراری ارتباط بین مودم ها ، هاب ها و کامپیوتر های شخصی در شبکه و در هر شکل و اندازه ای استفاده می شوند. این موارد می توانند از مراکز داده و محیط سرور ، تا تنظیمات شخصی منازل باشد که در آن علاقه مندان به دنبال سرعت های بالاتر و تاخیر کمتری به کابل Cat7 برای بازی ، انتقال جریان و افزایش عملکرد / ترافیک مراجعه می نمایند.

 

استفاده تجاری و صنعتی کابل Cat7

کابل های Cat7 در شبکه های صنعتی اترنت در مقیاس بزرگتر نیز مورد استفاده قرار می گیرند ، همچنین به جهت ایجاد سرعت بالا ، قابلیت های پهنای باند ، مقاومت در برابر خطرات زیست محیطی و مکانیکی طراحی مناسبی دارند.

خطرات زیست محیطی مواردی از جمله قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش و دما های خاص و  در برابر رطوبت نسبی ، تماس مستقیم با حلال ها ، روغن ها و مواد شیمیایی را شامل می شود ، از این رو کابل های Cat7 به یک گزینه ایده آل برای کاربردهای در فضای باز از جمله کابل های Outdoor شبکه مسی تبدیل شده اند.

مصارف خانگی Cat7

در سال های اخیر کابل های Cat7 در میان شبکه های کابلی LAN داخلی و تنظیمات اتصال به اینترنت به محبوبیت بیشتری بین کاربران خانگی رسیده است.

زمان برنامه ریزی یا خرید کابل های شبکه اترنت متناسب با نیاز خود ، دقت نمایید که حتی در یک نسخه خاص یا جدید کابل شبکه ، درجه ها ، تمایزها و طبقه بندی های مختلفی وجود دارد و بهترین انتخاب ، آینده نگری شماست.

 

افت به ضریب تداخل یا ACR

 

اطلاعات بیشتر (لینک های مرتبط):

  1. ساختار کابل شبکه
  2. تست کابل شبکه 
  3. تست فلوک
  4. پارامتر های اصلی تست کابل
  5. مشخصات کابل Cat5
  6. مشخصات کابل Cat6

 

 

کابل شبکه مسی 

تجهیزات شبکه مسی

 

ISBN: 978-0-12-374092-2 برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مرتضی گفت:

    ببخشید کابل شبکه cat7 آیا امکان داره با روکش مس روی هادی ها تست فلوک رو پاس کنه؟

    1. admin گفت:

      بله امکانش هست، در نظر داشته باشید که با استفاده از ابزار های مناسب می توانید قسمتی از روکش مسی که می فرمایید رو برداشته و تست رو انجام دهید، همچنین آهنربا ابزار مناسبی می باشد که می توانید آزمایش نمایید

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه